Superturné exkurzí na robotické stáji

3 dny, 3 třídy, 3 exkurze na naší robotické stáji v Bělé. Minulý týden nás navštívili studenti 3. ročníku Střední odborné školy veterinární z Hradce Králové. Budoucí absolventi se přijeli podívat na chod moderní stáje a s našimi zootechniky probírali poznatky z praxe. Jak exkurze probíhaly a o co se studenti zajímali?

Teorie je vždycky důležitá, ale jak to chodí v praxi? Představili jsme studentům stáj se vším všudy. Exkurzí s praktickým i odborným výkladem je provedli naši zootechnici Ing. Michaela Paldusová, Ing. Lukáš Štěrba, Eva Havlová a Martina Princová. A že je to vskutku zaujaté publikum z oboru jsme poznali hned na první pohled. Soustředěnost a četné zvídavé otázky typu: "Jak probíhá porod? Jaké nemoci u telat evidujete? Na jakém základu léčíte krávy?", ale padly i hlubší dotazy  jako: "Kdybyste stáj stavěl znovu, co byste udělal jinak?", nás přesdvědčily, že prohlídka naší stájí studenty zajímala a že čas, který jsme jim věnovali měl skutečně smysl.

Právě tito studenti mohou být budoucností nejen veteriny, ale i v živočišné výrobě, neboť se po ukončení studia na Střední škole veterinární mohou uplatnit jako zootechnici, inseminační technici, asistenti veterinárních lékařů anebo třeba veterinární laboranti. Je proto dost možné, že se s některým
ze studentů ve stáji znovu potkáme. Všechny tři třídy uvedl, a některé i osobně provedl, sám pan Chuchlík, jehož nadšení pro věc je prostě nepřekonatelné. Dává si záležet, aby obzvlášť mladé, školou povinné lidi inspiroval a odjížděli od nás s co nejlepšími zážitky a dojmy. 

Prohlédněte si celou galerii


Zjistě víc o tom, jak hospodaříme v Podhůří Krkonoš