Sedm nových kousků VOLVO FH 13

Naše mateřská společnost DS Chuchlík - Doprava služby Chuchlík rozšířila svůj vozový park. V sobotu 27. dubna jsme si trošku přivstali a udělali si výlet do Hradce Králové. Ale nebyl to ledajaký výlet, vyrazili jsme konkrétně do Volvo Truck Centra.

Naše kroky byly cílené s jasným úmyslem. Vezli jsme sedm řidičů a ani jeden z nich se nechtěl domů vracet sám:) A tak to také překvapivě dopadlo. Každý z kluků si odvezl fungl nového nablýskaného tahače Volvo FH13. Asi nikdo z nich nezapomene první pohled, kdy se spatřili a rozeběhli se zkoušet klíče, aby zjistili, kterýže „mazlík“ bude ten jejich. První kontakt, prozkoumání kabiny, kde co je a není, nezapomenutelná vůně novoty, nastartování, první popojetí atd. atd. Byl na ně pěkný pohled!:) Povinné
a pro každého jistě příjemné focení všichni bez výjimky přežili a mohlo se zase spokojeně vyrazit dom.

Volvo FH 13

Hnací ústrojí modelu Volvo FH 13 je tvořeno motorem D13C a převodovkou I-Shift. Motor o výkonu 500 koní je 12,8 litrový řadový vznětový šestiválec s turbodmychadlem a mezichladičem stlačeného vzduchu. Motor D13C poskytuje větší sílu i točivý moment, což má za výsledek zlepšení jízdních vlastností s nižší spotřebou paliva. S technologií SCR vyhovuje emisním normám Euro 5.

V kabině je díky dostatečné výšce k dispozici množství odkládacího prostoru, lze se v ní snadno pohybovat a mohou v ní pohodlně spát dva lidé. Přístrojová deska je tvarovaná do mírného oblouku, kde má řidič všechny ovládací prvky pohodlně na dosah. Uprostřed přístrojového panelu se nachází velký, dobře čitelný informační panel pro řidiče. 

Další fotografie na následujícím odkazu Sedm nových kousků VOLVO FH13.

V současné době zajišťujeme přepravu prostřednictvím 32 tahačů Mercedes-Benz, 20 tahačů VOLVO a jednou krasavicí Scanií.