Projektový den DS Sihelský

Čtvrtek 23. května patřil v Kolíně studentům Středního odborného učiliště zemědělského z Chvaletic. Připravili jsme si pro ně teorii v praxi a "zážitkový" program. Studenti si prošli naše dílny, nahlédli pod ruce dispečerům, svezli se náklaďákem, ale hlavně si mohli zarejpat pořádným bagrem. Vše samozřejmě probíhalo pod odborným dohledem.

Lopata v rukách tak trochu jinak...

A že někteří to v rukách vážně měli! Projet se nakladačem, nabrat do lopaty písek, vysypat. A zatímco si jeden ze spolužáků na chvíli podmanil tenhle velkej stroj, ostatní koukali z bezpečné vzdálenosti.

Dispečink

Studenty jsme nemohli ochudit o ukázku práce našich dispečerů. 

Mechanici každým coulem

A to doslova. Celá tahle parta fajn lidí si vybrala mechaniku a opravářství jako svůj studijní obor. Proto jsme jim připravili v našich dílnách různé zastávky s odborným výkladem, aby si studenti mohli prohlédnout vybrané dílenské práce v praxi. Ukázali jsme jim třeba laserovou geometrii, dílnu určenou výhradně pro převodovky a zkusili si i sváření se speciálními ochrannými pomůckami. 

Bagr a bagřík

Chtěli jsme v naší návštěvě zanechat kromě dobrého dojmu i nějakou tu fajn vzpomínku. Proto jsme si pro ně připravili plácek, kde si pěkně zarejpali. Šlo tady hlavně o citovku a tu kluci a slečna předvedli bravurně.

Byla to jízda

Červeným kamionem. Studenti měli možnost se projet našim náklaďákem. Dokonce se chvaletickým mechanikům přijeli ukázat naši partneři - kluci z DAFu, kteří studentům představili svoji značku. 

Chutné občerstvení

Jasně, že bychom nenechali školáky o hladu. Připravili jsme pro ně lahodné občerstvení. Dle chuti si mohli zakousnout grilovanou klobásku, nebo gulášovou polévku a měli jsme připavenou i bezmasovou alternativu v podobě sýrových mís. 


Děkujeme za milou návštěvu a těšíme se na další spolupráci s SOUZ Chvaletice.