Podporujeme

Snažíme se školám v našem blízkém okolí pomoci zajistit optimální podmínky pro výuku svých žáků. Chceme, aby děti měly k dispozici moderní školní vybavení a pomůcky. V měsíci listopadu jsme podpořili dvě vzdělávací zařízení - místní Masarykovu základní školu v Libštátě a nedalekou Základní školu speciální a mateřskou školu speciální v Jilemnici.

Masarykově základní škole v Libštátě jsme přispěli na nákup sportovních pomůcek do školní tělocvičny. Žáci tak mohou sehrát příští florbalový zápas s nově zakoupenými hokejkami.Základní škole speciální a mateřské škole speciální v Jilemnici jsme věnovali osm nových školních lavic. Lavice jsme dovezli, smontovali, ozdobili samolepkou autíčka a předali do rukou vedení školy. Děti hned druhý den začaly vyučování ve zbrusu nových parádních lavicích.

Stejně jako již v několika předchozích letech, tak i letos jsme finančně podpořili „psí soutěž“ OVVR v Libštátě. Ve státní svátek 28. října 2012 se konal již 7. ročník této klubové bonitace Ověření vrozených vlastností retrieverů pod záštitou Retriever klubu CZ. Základní zkouška OVVR opravňuje retrievery působit v chovu. Zkouška se skládá z ověření povahy, reakce na střelbu a několika dalších pro retrievery typických disciplín, kterými jsou aport na suchu i z vody, zkouška nosu, ochota k práci ve vodě, kontakt s vůdcem (poslušnost) a vodění na vodítku i volně. Letošní ročník přilákal rekordních 22 psů pěti plemen.