Návštěva ZŠ speciální, MŠ speciální a Dětského centra Jilemnice

Přijali jsme pozvání na Den otevřených dveří Základní školy speciální, Mateřské školy speciální a Dětského centra v Jilemnici, které se konalo ve středu 5. prosince 2012. Dostali jsme možnost nahlédnout do každičkých prostor tohoto zařízení. Paní učitelky nás ochotně provedly budovou, ukázaly nám třídy a seznámily nás s činnostmi a zájmy dětí. Nadšeně nám povídaly o dětech a pokrocích, které se jim s nimi daří dělat.

Na každém rohu byla vidět práce dětí, od obrázků na stěnách, přes kroniku v které dokumentují, kde všude byly a co dělaly, doplněnou spoustou obrázků a fotografií. Součástí Dne otevřených dveří byla i prodejní výstava výrobků, na které bylo vidět, jak moc jsou děti šikovné. Prodejní stoly zdobily vánoční věnečky, andělíčci, svícny, přáníčka a spousta dalšího, nejenom s vánoční tématikou. Nebyl snad nikdo, kdo by si alespoň drobnost nekoupil, protože byly k vidění opravdu pěkné výtvory.

Hlavním lákadlem, na které jsme se těšili bylo ale představení, které si děti na tento den připravily. Čekala nás příjemná půlhodinka, během které jsme obdivovali, jak jsou ty děti zkrátka úžasné. Nacvičily scénku o vodníkovi plnou veselých písniček a básniček. Na závěr ještě přidaly sérii vánočních koled. S neuvěřitelným nadšením, bez jediné patrné chybičky a bez známky nervozity nám předvedly vystoupení, na které dlouho nezapomeneme. Po skončení představení jsme dětem předali drobné dárečky, které vykouzlily nejeden radostný úsměv na jejich tvářích. Celá návštěva byla velmi příjemná a my se už těšíme na další. Více fotografií zde Pomáháme dětem.