Dnes nepracujeme, jedeme na hory

Máme tu zas jeden běžný pracovní den, zrovna pauzička na oběd. Když tu, z čista jasna se panu Chuchlíkovi zrodil v hlavičce jeden geniální nápad. Dobře, nebudeme ho zase moc chválit, aby nám nezpyšněl, ale ten nápad byl jeden z těch lepších:) Pojede se do Alp! Jen tak na otočku, na pátek a sobotu, tak kdopak z kancelářských by chtěl jet?! Zařídí se ubytování, objedná se počasí a může se jet :) Ale ale, co to? Ne každý tuto myšlenku ocenil. Ten nechce, ta nemůže, ten tamto a tamto... No, kdo zaváhá, nejede! Nakonec se ale přeci jen hrstka odvážných našla (nejenom z řad zaměstnanců) a skupinka jedenácti sporťáků a sporťaček může vyrazit hurá směr Rakousko.

Je pátek, krátce po 2. hodině ranní, naskákat do aut a odjezd! Cíl Saalbach! Cesta v pořádku, provoz plynulý. Po zhruba sedmi hodinách jízdy přijíždíme k místu. Vítá nás mlha, slabé mrholení, sníh. Nevadí, těšíme se a ježdění si vychutnáme i tak. Za celý den jsme vyzkoušeli bezpočet sjezdovek - modrá, červená, černá, nám je to jedno:) Najeli jsme moc moc kilometrů, ale paráda. Sice horší viditelnost, počasí žádná sláva, ale i tak spokojenost. Vleky jezdí bohužel jenom do 16h, takže poslední jízda k autu a hledat ubytování.

Bydlíme v nedalekém horském městečku Piesendorf. Přes stres a obavy některých jedinců dopadlo ubytování dobře, možná i lépe než dobře:) Vysprchovat, odpočnout, najíst, napít, vyčůrat a spát! Asi tak probíhal večer nás všech. Žádná velká show se nekoná, ale alespoň jsme fit na sobotu.

Probudili jsme se do naprosto božího dne. Nebe bez jediného mráčku, paprsky vycházejícího slunce lehce tancují po hranách hor obklopujících městečko Piesendorf. Jak v pohádce! Teplota tak akorát kolem -7 stupňů. Najíst, sbalit se, zaplatit, rozloučit se a hurá brázdit vrcholky hor.

Jo, lepší počasí jsme si snad ani nemohli přát! Sníh parádní, počasí prostě super! Výhled na majestátné hory vzbudí respekt a úžas snad v každém z nás. Sobotní tempo nebylo takové hrrr jako předchozí den, prostě jsme si to ježdění v klídku užívali a zůstali jezdit vesměs na dvou lanovkách. Takové počasí volá i k tomu, si na chvilku vydechnout, užívat si výhled na ty panorámata, nic neřešit, uložit se na lehátku a nechat slunce, ať se opírá do našich tváří. Prostě pohodička!

Zvládli jsme lyžovačku opět až do konce a to jak provozu vleků, tak u některých i do konce posledních sil. Příjemně unavení vyrážíme zpět domů. Myslím, že nebyl mezi námi nikdo, kdo by odjížděl s pocitem, že měl radši zůstat doma! Jak se říká, zážitky jsou jediná věc, která nám zůstane napořád! A tohle zážitek byl! A teď zase hurá něco dělat:) Více fotografií naleznete ve fotogalerii nebo přímo na následujícím odkazu Alpy 2013.